Енергоатом звернувся до НКРЕКП з пропозиціями по врегулюванню цін на ринку електроенергії

Енергоатом звернувся до НКРЕКП з пропозиціями по врегулюванню цін на ринку електроенергії

Укрінформ
НАЕК "Енергоатом" звернулася до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, (НКРЕКП) з пропозиціями стосовно врегулювання цінової ситуації на ринку електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Енергоатом.

"17 лютого 2022 року Енергоатом звернувся до Регулятора із пропозиціями внести зміни до Постанови НКРЕКП від 8 квітня 2020 р. №766 «Про дії учасників ринку електричної енергії у період дії карантину та обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID – 19)», якими передбачено заходи із врегулювання ситуації на ринку та недопущення обвалу цін у майбутньому. Реакція Регулятора на зазначені пропозиції і буде індикатором готовності змінити ситуацію на ринку та протистояти маніпуляціям", - йдеться у повідомленні.

У компанії також заявили про готовність до позапланової перевірки, яку анонсувала НКРЕКП.

Крім того, Енергоатом спростовує звинувачення на адресу свого тредингового підрозділу в участі у змові на ринку електроенергії.

"Цінові пропозиції на ринку на добу наперед (РДН) та стартова ціна на аукціонах з продажу електричної енергії ВП «Енергоатом-Трейдинг» за двосторонніми договорами 2800 грн за 1 МВт-год, що відбувалися в лютому (за ціною близько 2000 грн за 1 МВт-год на РДН), свідчать саме про наміри втримати ціни, не стати жертвою маніпуляцій обсягами попиту на різних сегментах ринку", - зазначили в Енергоатомі.

У компанії підкреслили, що Енергоатом потребує достатнього обсягу коштів, насамперед для забезпечення безпечної експлуатації ядерних установок, виконання виробничої програми та ПСО.

Читайте також: Поведінка учасників ринку електроенергії може свідчити про змову – НКРЕКП

Як повідомлялося, наприкінці січня – на початку лютого 2022 року внаслідок значного профіциту спостерігалося перетікання обсягів електроенергії між сегментами ринку та значне коливання цін. В окремі періоди обсяги продажу на ВДР зрівнювались з обсягами продажу на РДН, що суперечить концепції функціонування ринку електричної енергії.

НКРЕКП вбачає у поведінці учасників ринку електроенергії на його короткострокових сегментах ознаки змови і планує залучити Антимонопольний комітет до вивчення ситуації на внутрішньодобовому ринку електроенергії. НАЕК "Енергоатом" та група ДТЕК із висновками регулятора не погоджуються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-