Мінцифри планує закупити близько 40 тисяч планшетів Apple для проведення перепису населення

Мінцифри планує закупити близько 40 тисяч планшетів Apple для проведення перепису населення

Укрінформ
Міністерство цифрової транформації України планує закупити 30-40 тис. планшетів компанії Apple, які після проведення всеукраїнського перепису населення передадуть закладам освіти.

Як передає Укрінформ, про це перший заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб повідомив в інтерв'ю DEV.Україна.

За його словами, перепис складатиметься із трьох етапів. Перший з них - реєстровий перепис.

"За рахунок зіставлення даних в різних реєстрах ми отримаємо найбільш актуальну і релевантну базу всіх місць реєстрації громадян. Це буде основа. І ми якраз зараз її закінчуємо робити. До речі, послуга зміни реєстрації прописки в "Дії" саме тому стала зараз можлива — зіставили всі дані в реєстрах", - зазначив Вискуб.

Другий етап - інтернет-раунд. "Ми запропонуємо громадянам зробити електронний самоперепис. Якщо ви не хочете, щоб до вас приходили додому, є можливість зайти, припустимо, на портал "Дія" і заповнити анкету". - повідомив Вискуб.

Третім етапом стане офлайн-перепис, або метод обходу людей - до дверей. І в цьому допомагатиме компанія Apple, яка, за словами Вискуба, шукає своє місце у великих проєктах цифрової трансформації. Поки компанія надає українцям експертну консультацію.

"Якщо буде прийнято рішення і ми зрозуміємо, як ефективно задіяти їх технологію, то вони можуть надати істотні знижки на планшети. Зараз намагаємося вийти на фінальну кількість планшетів, які будуть необхідні. Це залежить від ефективності проведення перших двох раундів. Спочатку планувалося, що в проєкті знадобиться понад 100 тисяч планшетів. Зараз ми хочемо зменшити цю цифру до 30-40 тисяч", - зазначив Вискуб.

Планшети після проведення перепису повинні відійти в школи та інші заклади освіти.

Читайте також: Перепис населення проведуть у 2023 році за підтримки Apple - Президент

Як повідомляв Укрінформ, 8 лютого Президент України Володимир Зеленський під час Diia Summit заявив, що всеукраїнський перепис населення проведуть у 2023 році за підтримки американської технологічної компанії Apple.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-