Мінфін скоротив виплати за євробондами у вересні на $100 мільйонів

Мінфін скоротив виплати за євробондами у вересні на $100 мільйонів

Укрінформ
Міністерству фінансів вдалося скоротити виплати за євробондами у вересні майже на 100 млн дол.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді сказав міністр фінансів Сергій Марченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пік виплат 2022 року за зовнішніми борговими зобов'язаннями - це вересень місяць, коли Україна має погасити 1 млрд дол. євробондів. Криза - це не тільки проблеми, а й можливості. І ми ними користуємося. Тому, зважаючи на ринкову ситуацію та з метою економії коштів державного бюджету, Міністерством фінансів було здійснено операції з активним управлінням державним боргом, зокрема наприкінці минулого року та на початку цього Міністерство фінансів провело декілька операцій з викупу ВВП-варантів та єврооблігацій з погашенням у 2022 році", - сказав Марченко.

Читайте також: Перший транш від ЄС у 600 мільйонів євро Україна може отримати в березні - Мінфін

Таким чином, за його словами, вдалося своєчасно та ефективно зменшити боргове навантаження.

"Завдяки проведенню цієї операції виплати з погашення єврооблігацій у вересні 2022 року будуть на 100 млн дол. меншими і становитимуть 912 млн дол.", - підсумував міністр.

Як повідомляв Укрінформ, за словами міністра фінансів Сергія Марченка, у березні відбудеться погашення зовнішніх зобов’язань України на 7,6 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-