Нафтогаз імпортує щонайменше 1,1 мільярда кубів газу до травня - Шмигаль

Нафтогаз імпортує щонайменше 1,1 мільярда кубів газу до травня - Шмигаль

Укрінформ
Група Нафтогаз планує імпортувати щонайменше 1,1 млрд кубометрів газу до кінця квітня. 

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загалом очікується, що Група Нафтогаз імпортує мінімум 1,1 млрд кубометрів з поставкою до кінця квітня цього року. Також за рахунок власного видобутку Нафтогаз планує отримати ще близько 3,3 млрд кубометрів газу в першому кварталі", - сказав Шмигаль.

Він поінформував, що з початку 2022 року Нафтогаз імпортував 176 млн кубометрів "блакитного палива", імпорт 300 млн кубометрів очікується у лютому-березні. Ще 600 млн кубометрів Нафтогаз імпортує у квітні.

За словами Шмигаля, інші учасники газового ринку вже імпортували до України 156 млн кубометрів газу з початку 2022 року.

Прем'єр-міністр також відзначив роботу ТОВ "Оператор ГТС України" над створенням альтернативних додаткових потужностей для імпорту "блакитного палива" в Україну. Зокрема, він згадав про запуск з 1 лютого фізичного імпорту газу з Угорщини. Крім того, відбувається імпорт палива зі Словаччини.

"Працюємо над максимальною диверсифікацією поставок, і це стосується не лише газового питання. Це стосується ядерного пального, вугілля, нафти - тобто, всіх енергетичних ресурсів", - підсумував Шмигаль.

Читайте також: Економіка багато у чому залежить від спокою українців – Шмигаль

Як повідомлялося, учасники газового ринку забронювали 227,78 млн кубометрів місячних потужностей та 67,3 млн кубометрів добових та внутрішньодобових потужностей для імпорту природного газу в Україну в лютому 2022 року.

У січні 2022 року порівняно із січнем 2021-го імпорт газу до України скоротився на 90%, до 44,8 млн кубометрів. Імпорт газу в Україну у 2021 році становив 2,6 млрд кубометрів, що у 6 разів менше порівняно із 2020-им.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-