Нацкомісія з цінних паперів стане регулятором ринку віртуальних активів

Нацкомісія з цінних паперів стане регулятором ринку віртуальних активів

Укрінформ
На Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку покладаються повноваження з регулювання ринку віртуальних активів, за винятком тих віртуальних активів, які забезпечені валютними цінностями.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі НКЦПФР.

"Верховна Рада підтримала Закон України «Про віртуальні активи» з пропозиціями Президента України. Згідно з документом, всі повноваження з регулювання ринку віртуальних активів покладаються на НКЦПФР (Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку), за винятком віртуальних активів, які забезпечені валютними цінностями (повноваження Національного банкку України)", - йдеться у повідомленні.

НКЦПФР визначатиме порядок обігу віртуальних активів, ліцензуватиме учасників ринку, забезпечуватиме захист прав та інтересів інвесторів, а також здійснюватиме фінансовий моніторинг у цій сфері.

«Ми раді, що ринок віртуальних активів нарешті отримав профільний закон як дороговказ для легального функціонування і розвитку. <...> Запевняю, що регулятор має необхідну фахову експертизу для роботи і сконцентрує зусилля на створенні стимулюючих інструментів для галузі, а також захисті прав та інтересів інвесторів», - сказав голова НКЦПФР Руслан Магомедов.

Він пояснив, що закон встановлює тільки найголовніші правила на цьому ринку.

"Тепер наше завдання, виходячи з потреб ринку, - підготувати належну нормативну базу, внести зміни до Податкового та Цивільного кодексів. <...> І ми запрошуємо до цієї роботи і діалогу учасників ринку", - додав очільник Комісії.

За його словами, регулятор тісно співпрацюватиме в цій частині з Міністерством цифрової трансформації, у якого також є певні досвід та напрацювання щодо ринку віртуальних активів.

«Переконаний, наша колаборація стане запорукою розвитку цього інноваційного сектору економіки з темпами, що перевищують зростання ринків віртуальних активів в інших країнах світу. Ми сформуємо таку модель регулювання, яка була б простою, прогресивною і головне – ефективною», - запевнив Магомедов.

Читайте також: Рада ухвалила закон про легалізацію криптовалюти з пропозиціями Президента

Як повідомлялось, Президент України 5 жовтня 2021 року повернув до парламенту Закон «Про віртуальні активи» на доопрацювання. Глава держави запропонував доручити регулювання ринку віртуальних активів Національній комісії з цінних паперів та фондових ринків.

Верховна Рада 17 лютого ухвалила закон стосовно правового регулювання сфери віртуальних активів з пропозиціями Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-