Рада ухвалила закон про стимулювання меліорації

Рада ухвалила закон про стимулювання меліорації

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон "Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель"

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідний законопроєкт (№5202-д) підтримали у другому читанні 279 народних депутатів.

Закон визначає правовий статус організацій водокористувачів (ОВК), порядок їх створення, діяльності, припинення, а також права та обов’язки її членів.

Документ закріплює рівність прав як великих, так і дрібних землекористувачів - членів ОВК при прийнятті ключових рішень.Також пропонується спростити адміністративні процедури щодо будівництва та експлуатації меліоративних мереж та їх окремих об'єктів.

Закон містить норму, яка дозволяє приватизацію насосних станцій, що не використовуються не менше десяти років. Ця норма діє за умови, що жодна ОВК протягом двох років після прийняття закону не звернулася із заявою про отримання у власність об’єктів меліоративної мережі, до складу якої входить насосна станція.

Читайте також: Рада ухвалила за основу законопроєкт про створення організацій водокористувачів

Очікується, що документ сприятиме збільшенню площі землі, на якій застосовується гідротехнічна меліорація, зменшенню собівартості поливу та осушення земельних ділянок, мінімізації ризиків припинення подачі/відведення води під час вегетаційного сезону.

Це, своєю чергою, приведе до підвищення урожайності сільськогосподарських культур, а також зростання рівня зайнятості населення в сільській місцевості.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт про організації водокористувачів у вересні 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-