Співпраця з ЄІБ: Рада ратифікувала угоду про отримання €200 мільйонів на громадський транспорт

Співпраця з ЄІБ: Рада ратифікувала угоду про отримання €200 мільйонів на громадський транспорт

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон про ратифікацію фінансової угоди «Міський громадський транспорт України ІІ» між Україною та Європейським інвестиційним банком.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідний законопроєкт №0135 у цілому підтримали 298 народних депутатів.

У рамках угоди передбачено надання Україні від Європейського інвестиційного банку позики у розмірі 200 млн євро. Ці кошти будуть спрямовані на придбання нових автобусів, тролейбусів, трамваїв та вагонів метро.

Також частина коштів буде спрямована на будівництво та модернізацію трамвайних і тролейбусних ліній та інших робіт у низці українських міст.

Попередньо визначені міста - учасники проєкту: Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква, Мелітополь, Кам’янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса, Чернівці.

Читайте також: Торік ЄІБ відкрив для України кредитні лінії на 554 мільйони євро

Як повідомляв Укрінформ, проєкт є продовженням спільного з Європейським інвестиційним банком та Європейським банком реконструкції та розвитку проєкту «Міський громадський транспорт України», який реалізується з травня 2017 року у містах України.

За час реалізації проєкту «Міський громадський транспорт України І» було укладено контракти на постачання понад 90 сучасних тролейбусів та 42 сучасних трамвайних вагонів для міст - учасників проєкту. Загальна вартість проєкту - 404,5 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-