Інвестори намагаються вивести капітал з України під тиском інформаційних загроз - Шмигаль

Інвестори намагаються вивести капітал з України під тиском інформаційних загроз - Шмигаль

Укрінформ
Інвестори намагаються вивести свій капітал із України під тиском інформаційних загроз.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час Марафону єднання #Uaразом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми говоримо про серйозний економічний виклик. Для нашої економіки на сьогодні немає реальних макрозагроз в частині коливань курсу, в частині розкручування подальшої інфляції, але під тиском ось таких інформаційних загроз, звичайно, інвестори намагаються вивести свій капітал з України", - сказав Шмигаль.

За його словами, це, своєю чергою, призводить до тиску на курс долара, а також на значні витрати Національного банку на підтримку стабільності. Так само є й інші труднощі. "Газовий шантаж, від якого страждає уся Європа, кібератаки, які стали все частішими та несуть усе більше загроз. Це часткова залежність української енергосистеми, яку ми також долаємо, це тиск на гривню через створену інформаційну атаку. Це додаткові ризики для інвестицій, це панічні настрої, загрози й іншого характеру, з якими ми дійсно стикаємося, із якими кожного дня живемо", - сказав він.

Читайте також: День єднання дає українцям упевненість в собі та своїх силах – Шмигаль

Шмигаль зазначив, що влада навіть у такій ситуації шукає шляхи розвитку країни.

Якщо говорити про енергетичний сектор, додав Прем'єр, то Україна спокійно проходить опалювальний сезон, диверсифікує постачання газу, домовляємося із міжнародними партнерами про альтернативний реверс газу в нашу країну.

Було запущено всі 15 блоків атомних електростанцій, розширено їхні потужності. Робиться низка інших важливих кроків, запевнив глава уряду.

Пори всі складнощі, наголосив Шмигаль, наша держава стала сильнішою, у нас армія краща, ніж була у 2014 році. У нас зовсім інша держава, ніж була 8 років тому, коли ця війна розпочалася, додав Прем'єр-міністр.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-