Хакери атакували НБУ разом з іншими банками, напад відбили

Хакери атакували НБУ разом з іншими банками, напад відбили

Укрінформ
Увечері 15 лютого після DDoS-атак на Ощадбанк і ПриватБанк була здійснена спроба їх другої хвилі, вже на Національний банк та деякі інші банки, однак ці атаки були відбиті, і фінустанови продовжували працювати у звичайному режимі.

Про це під час спільного брифінгу Мінцифри, СБУ, Держспецзв’язку, Кіберполіції, РНБО та НБУ щодо атаки хакерів, яка відбулась 15 лютого, сказав директор Департаменту безпеки Національного банку України Ігор Коновалов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як я вже сказав про одну хвилю атак, яка була таргетована на систему мобільного банкінгу ПриватБанку та Ощадбанку, була ще друга хвиля атак, це було з 20:00 до 23:00 години (15 лютого – ред.) DDoS-атака на сайти певних банків. Хочу сказати, що жоден з банків не втратив працездатності, і всі системи відпрацювали у штатному режимі, деякі перейшли в посилений режим. Але з точки функціонування усі банки працювали. Що стосується Національного банку, то так, DDoS-атака була, але вона зупинена в штатному режимі", – сказав Коновалов.

Він наголосив, що банківська система досить захищена. Однак, зазначив керівник департаменту, в результаті цієї атаки частково була порушена працездатність системи pos-терміналів, банкоматів та системи мобільного банкінгу ПриватБанку, і частково була порушена система мобільного банкінгу Ощадбанку.

Читайте також: У РНБО розповіли про останні DDoS-атаки і дали поради провайдерам

"Але ці системи були порушені частково, оскільки система захисту відразу почала працювати. Але вона одначасно блокувала і корисні, і зловмисні пакети, тому й були суттєві перебої. Станом на сьогодні все працює у шатному режимі", – зауважив Коновалов.

Він запевнив, що повністю підірвати роботу банківської системи практично неможливо, оскільки кожен банк має свою банкоматну систему і мережу. І будь-яка картка, яка емітована банком України, може бути обслуговувана у будь-якому банкоматі.

Читайте також: ПриватБанк та Ощадбанк відновилися після другої DDoS-атаки

Як повідомляв Укрінформ, 15 лютого DDoS-атак зазнали сайти Міністерства оборони та Збройних сил України. Були також зафіксовані перебої в роботі вебсервісів державних Ощадбанку і ПриватБанку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-