ПриватБанк та Ощадбанк відновилися після другої DDoS-атаки

ПриватБанк та Ощадбанк відновилися після другої DDoS-атаки

Укрінформ
Наразі всі системи Ощадбанку і ПриватБанку працюють у штатному режимі.

Про це під час спільного брифінгу Мінцифри, СБУ, Держспецзв’язку, кіберполіції, РНБО та НБУ щодо атаки хакерів, яка відбулася 16 лютого, сказав директор Департаменту безпеки Національного банку України Ігор Коновалов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на сьогодні (16 лютого – ред.) всі системи Ощадбанку і ПриватБанку працюють в штатному режимі, не дивлячись на те, що DDoS-атака продовжується. Що стосується вчорашнього дня, то були здійснені таргетовані атаки на Ощадбанк і ПриватБанк на системи мобільного банкінгу. Ввечері після 18:00 частково сервіси були відновленні. Зранку DDoS атака продовжилась, але банки вже були до цього готові, і станом на 12 годину ПриватБанк відновився повністю, а Ощадбанк відновився близько пів години тому", – сказав Коновалов.

Читайте також: Відновити сайт Міноборони допомогли США - трафік переправили через додатковий сервіс захисту

Він наголосив, що жодних втрат грошових коштів не відбулося, і мета стосовно дестабілізації роботи банківської системи не була досягнута.

Як повідомляв Укрінформ, 15 лютого DDoS-атак зазнали сайти Міністерства оборони та Збройних сил України. Були також зафіксовані перебої в роботі вебсервісів державних Ощадбанку і ПриватБанку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-