Ryanair не припинятиме польоти в України

Ryanair не припинятиме польоти в України

Укрінформ
Генеральний директор Ryanair Майкл О'Лірі заявив, що авіакомпанія продовжить здійснювати польоти в та з України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Devdiscourse.

«Ми не бачимо причин не продовжувати ці рейси (в та з України – ред.), поки нам не скажуть європейські органи, що літати небезпечно», - сказав О'Лірі на пресконференції 16 лютого у Португалії.

За його словами, обов’язок авіакомпанії полягає в перевезенні пасажирів в Україну та з неї, якщо «немає війни чи пострілів ракет».

Як повідомляв Укрінформ, авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) відправляє п’ять повітряних суден Boeing 737-800 до Іспанії через вимоги страхових компаній. Окрім цього, два літаки авіакомпанії відправляються на планове технічне обслуговування двигунів до Белграда.

Деякі міжнародні страхові компанії, які займаються страхуванням авіаперевезень, 14 лютого припинили страхувати літаки для польотів над Україною через високі ризики бойових дій.

Читайте також: SkyUp здійснює польоти над Україною без змін та відновлює продаж квитків на всі рейси

Через це у Мінінфраструктури відбулася робоча нарада за участю керівництва Офісу Президента, Державної авіаційної служби, ДП «Украерорух», ДП МА «Бориспіль» та українських авіакомпаній щодо ситуації на ринку авіаперевезень.

Читайте також: Lufthansa продовжує здійснювати рейси в Україну

За результатами наради було напрацьовано рішення для запобігання подальшому загостренню ситуації. Зокрема, для цього за погодженням з бюджетним комітетом ВР обсяг резервного фонду Держбюджету збільшено на 16,6 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-