Нафта помірно дорожчає після обвалу напередодні

Нафта помірно дорожчає після обвалу напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту помірно зростають у середу, 16 лютого, після стрімкого падіння за підсумками попередніх торгів через заяву РФ про відведення деяких військових частин від кордонів України.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля квітневої нафти Brent станом на 9:15 за київським часом досягла $93,92 (+0,69%). Барель березневої нафти WTI торгувався за $92,69 (+0,67%). Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $93,28 і $92,07 відповідно.

"Відведення (російських) військ зменшило ймовірність конфлікту і, у свою чергу, премію за ризик", - наголосив Крейг Ерлам з брокерської компанії OANDA.

Обидва нафтові еталони досягли найвищого рівня з вересня 2014 року у понеділок: Brent досягла $96,78, а WTI — $95,82 за барель. Ціна на нафту марки Brent зросла в 2021 році на 50%, оскільки глобальне відновлення попиту через пандемію COVID-19 обмежило пропозицію.

Читайте також: Вартість нафти знижується після зростання на 5% за три дні

Інвестори також стежать за переговорами між США та Іраном щодо відновлення ядерної угоди Тегерана зі світовими державами, яка потенційно може дозволити збільшити експорт іранської нафти.

Американський інститут нафти (API) повідомив у вівторок, що запаси нафти в США минулого тижня скоротилися на 1,1 млн бар.

Міністерство енергетики США опублікує щотижневу доповідь про комерційні запаси нафти, бензину та дистилятів у середу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-