Україна презентувала на виставці в Дубаї капсульовану олію з насіння кавуна

Україна презентувала на виставці в Дубаї капсульовану олію з насіння кавуна

Фото
Укрінформ
Асоціація виробників херсонського кавуна стала кращою в номінації «Найінноваційніший органічний продукт» на міжнародній виставці Gulfood 2022, яка триває в Об’єднаних Арабських Еміратах з 13 по 17 лютого, представивши капсульовану олію з насіння кавуна.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє проєкт International Trade Centre Ukraine

«Асоціація виробників херсонського кавуна стала кращою в номінації «Найінноваційніший органічний продукт» на міжнародній виставці Gulfood 2022, яка триває в Об’єднаних Арабських Еміратах з 13 по 17 лютого. Херсонські підприємці презентували унікальний продукт – капсульовану олію з насіння кавуна. Це – новинка на ринку продуктів здорового харчування, яка містить цілу низку поживних речовин», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що капсульована олія з кавуна може використовуватись як десерт або компонент у різних кондитерських виробах для діабетиків.

За словами співзасновника ГС «Асоціація виробників херсонського кавуна», менеджера Асоціації з просування української продукції на зовнішні ринки Валерія Федоренка, історія капсульованої олії почалася восени 2021 року, коли Асоціація спільно з партнерами – ТОВ «Веста Лідер», кафедрою харчових технологій Дніпровського національного університету ім О. Гончара та Інститутом проблем ендокринної патології ім. В.Я. Данилевського – вирішили попрацювати над розробкою продуктів з доданою вартістю, які б допомогли використати унікальні властивості кавуна.

«Ідея продукту полягає в тому, що він містить велику кількість олії холодного віджиму з насіння кавуна (до 50%) і зовсім не містить цукрів, інших вуглеводів та білків. Організм людини отримує енергію з кавунової олії та разом з ним отримує унікальний комплекс речовин, що містяться в кавуновій олії: сквален, лікопін, вітамін Е, селен, цинк, мідь. Оболонка капсули захищає олію від окислення», – зазначив Федоренко.

Читайте також: QR-коди на херсонських кавунах дали 1,5 тисячі заходів на TripMustGoOn за тиждень

Він наголосив, що десерт як харчовий продукт повністю готовий до виходу на ринок. Його можна використовувати і як звичайний десерт, і як компонент при приготуванні різних фруктових салатів, інших страв. «Але ми будемо продовжувати роботу над ним. Ми хочемо створити лінійку подібних продуктів з різними смаками, посилити корисні властивості, вносячи до складу спеціально підібрані натуральні добавки рослинного походження», – прокоментував Федоренко.

Асоціація виробників херсонського кавуна є учасницею колективного українського стенду на виставці Gulfood 2022, організованого проєктом Міжнародного торгового центру в Україні (ІТС) «Сприяння виходу малих і середніх підприємств плодоовочевого сектору на зовнішні ринки та включення їх у ланцюжки доданої вартості», що впроваджується за підтримки уряду Швеції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-