Рада встановила щорічну індексацію пенсій для військових і держслужбовців

Рада встановила щорічну індексацію пенсій для військових і держслужбовців

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення пенсійного законодавства, який передбачає індексацію пенсій, зокрема, для військовослужбовців і держслужбовців.

Як повідомляє Укрінформ, відповідний законопроєкт №4668 підтримали 352 народні депутати.

"Вважаю, що цей законопроєкт сприяє обороноздатності нашої країни, адже він припиняє пенсійну дискримінацію військових. Цим документом встановлюється єдиний підхід, і тепер індексація пенсій для військовослужбовців буде проводитися на загальних підставах один раз на рік", - наголосив народний депутат Денис Маслов.

Ухвалений документ визначає дату щорічної індексації пенсій – 1 березня. Передбачається щорічна індексація пенсій військовослужбовцям, державним службовцям та іншим категоріям пенсіонерів на загальних умовах.

Читайте також: Підвищені пенсії з 1 березня отримають понад 10 мільйонів українцівЛазебна

Крім цього, закон дозволяє призначати достроково пенсії за віком за півтора року до досягнення пенсійного віку особам, трудовий договір із якими розірвано через зміни в організації виробництва та інші умови.

Ця норма також стосується і призначення дострокової пенсії матерям (батькам) дітей, хворих на тяжке, рідкісне захворювання, яким не встановлено інвалідність.

Як повідомляв Укрінформ, законопроєкт №4668 парламент ухвалив у першому читанні у вересні минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-