Фондові ринки обвалились, ціни на нафту сягнули семирічного максимуму

Фондові ринки обвалились, ціни на нафту сягнули семирічного максимуму

Укрінформ
Світові фондові індекси йдуть на спад, а ціни на нафту зросли до семирічного максимуму на тлі попереджень про імовірне вторгнення російських військ до України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters

Світові акції впали у вартості, після того, як були озвучені попередження про те, що Росія може вторгнутися в Україну, а ціни на нафту піднялися до семирічного піку, що вплинуло на курс євро та змусило інвесторів повернутися до безпечних державних облігацій.

Зокрема, європейський фондовий індекс STOXX 600 впав на 2,5%, ф'ючерси на Уолл-стріт впали на 0,6%.

Окрім того, індекс Nikkei в Азії упродовж ночі впав на понад 2,2%, тоді як падіння євро залишило європейську валюту його на рівні 1,1345 долара.

Вартість державних облігацій України знизилася на 10%.

У свою чергу, індекс світових акцій MSCI знизився на 0,8%, хоча потенційний збройний конфлікт не єдине джерело поганих настроїв на ринку.

Як зазначається, акції падають, також через те, що тривожно високі показники інфляції у США спричинили чутки про те, що Федеральна резервна система може підвищити ставки на 50 базисних пунктів у березні.

Читайте также: Ціни на нафту сягнули найвищого рівня з вересня 2014 року

Як повідомлялося, у четвер РФ та Білорусь розпочали спільні масштабні військові навчання «Союзна рішучість-2022» поблизу кордону України.

Окрім того, Москва продовжує деструктивну діяльність в Азово-Чорноморському регіоні, оголосивши великі райони Азовського та Чорного морів небезпечними для плавання на період з 13 до 19 лютого у зв'язку з проведенням навчань, які передбачають ракетні та артилерійські стрільби.

За даними розвідки, РФ продовжує нарощування кількості тактичних військових груп на кордонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-