В Україні ставлять за мету знизити інфляцію до 5%

В Україні ставлять за мету знизити інфляцію до 5%

Укрінформ
В уряді розраховують на стабілізацію інфляційних процесів в країні та розраховують до кінця 2023 року досягти цільового показника інфляції у 5%.

Про це під час засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад у Харкові сказала перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У середньому за рік у нас заробітна плата зросла на 21% і становила 14 тис. грн. Важливо, що зростання доходів українців перевищило зростання інфляції. До кінця наступного року у нас є розуміння того, що ситуацію ми стабілізуємо і вийдемо на цільовий показник у 5%", - сказала Свириденко.

Вона нагадала, що 2021 рік характеризувався найвищим доларовим валовим внутрішнім продуктом (ВВП) України, а саме - близько 200 млрд дол., при цьому реальний ВВП за 2021 рік зріс 3,2%.

За словами Свириденко, завдяки високим надходженням у 2021 році дефіцит зведеного державного бюджету скоротився до 3,5%; це стало одним із важливих факторів того, що державний борг вже нижчий 50% ВВП.

Читайте також: У Нацбанку пояснили, чому інфляційний тиск залишається значним

Як повідомляв Укрінформ, споживча інфляція в Україні у 2021 році становила 10%.

Кабінет Міністрів затвердив Середньострокову стратегію управління державним боргом України на 2021—2024 роки. Вона передбачає, що за три роки держборг скоротиться до 47% ВВП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-