Газ на березень за пільговими цінами купуватимуть 395 виробників продуктів харчування

Газ на березень за пільговими цінами купуватимуть 395 виробників продуктів харчування

Укрінформ
У торгах із продажу газу власного видобутку на березень 2022 року візьмуть участь 395 виробників соціально значущих продуктів харчування.

Про це сказав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час пресконференції в Укрінформі.

Він зазначив, що виробники планують закупити 18,2 млн кубометрів газу. Висоцький нагадав, що на лютий 2022 року 256 виробників соціально значущих продуктів харчування придбали 15,6 млн кубометрів газу на біржі за пільговими цінами.

"Ми бачимо, що суттєво збільшилась кількість суб'єктів, але несуттєво збільшилась кількість газу. Це говорить про те, що перш за все малі виробники активно вивчають процедуру і подають свої заявки. Ми бачимо (у списку - ред.) багато ФОПів, тобто дрібного бізнесу", - наголосив перший заступник міністра.

Читайте також: Виробники продтоварів закупили 18,2 мільйона кубів газу за пільговою ціною

Торги газом за пільговими цінами для виробників продтоварів на березень відбудуться 15-16 лютого.

За словами Висоцького, виробники фактично купують лише 5% із загального обсягу видобутку газу приватними компаніями. Тоді як уряд у своєму рішенні передбачав, що приватні виробники газу повинні будуть виставляти на біржу до 20% назу власного видобутку.

Як повідомляв Укрінформ, уряд 12 січня 2022 року затвердив порядок біржових торгів газом для потреб виробників продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість. Кабінет Міністрів до 30 квітня 2022 року обмежив вартість природного газу для виробників борошна, хліба, молока, курятини, соняшникової олії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-