Перекриття Росією морів: Адміністрація морських портів вивчає дані та готує роз’яснення

Перекриття Росією морів: Адміністрація морських портів вивчає дані та готує роз’яснення

Укрінформ
Оскільки окремі райони Чорного та Азовського морів перекриваються Російською Федерацією для проведення заходів з бойової підготовки, роз’яснення щодо руху суден у визначених зонах будуть надані найближчим часом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Адміністрація морських портів

«Згідно прибережних попереджень, виданих державною установою «Держгідрографія» на підставі листа Управління навігації та океанографії Міністерства оборони Російської Федерації, з 13.02.2022 до 19.02.2022 включно з окремо визначеними координатами райони Чорного та Азовського морів перекриваються для проведення заходів з бойової підготовки – ракетної та артилерійської стрільби», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, зазначені райони перекривають так звані рекомендовані шляхи руху суден до морських портів України.

Так, рух суден цими шляхами до морських портів в Азовському морі буде заблокований на весь період проведення зазначених заходів. Що стосується портів Чорноморського басейну, то рух суден у Чорному морі зможе здійснюватися лише з відхиленням від рекомендованих шляхів, в обхід зон проведення бойових стрільб, відповідно — з обмеженнями за осадкою суден.

Читайте також: Командування ВМС: перекриття РФ Азовського і Чорного морів загрожує суверенним правам України

«Зараз обмеження руху суден у зазначений період опрацьовується спеціалістами, додаткові роз’яснення будуть надані найближчим часом», – додали в АМПУ.

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням Російської Федерації про блокування частини акваторії Чорного та Азовського морів і Керченської протоки під приводом проведення військово-морських навчань з 13 по 19 лютого цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-