Нафта стабільна, інвестори оцінюють дані про запаси у США

Нафта стабільна, інвестори оцінюють дані про запаси у США

Укрінформ
Ціни на нафту дещо знизилися в четвер, 10 лютого, інвестори оцінюють дані про запаси палива у США.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля квітневої нафти Brent станом на 9:15 за київським часом досягла $91,18 (-0,40%). Барель березневої нафти WTI торгувався за $89,41 (-0,28%). Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $91,55 і $89,66 відповідно.

Запаси сирої нафти в США скоротилися за підсумками минулого тижня на 4,8 млн бар., впавши до 410,4 млн бар. — найнижчого рівня з жовтня 2018 року. Про це свідчать дані Управління енергетичної інформації Міненерго США (EIA). Аналітики прогнозували зростання на 369 тис. бар. Запаси бензину скоротилися на 1,64 млн бар., дистилятів – на 930 тис. бар.

Тим часом обсяги на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на біржі NYMEX, скоротилися на 2,8 млн бар.

Видобуток нафти в США збільшився на 100 тис. барелів на добу, до 11,6 млн б/д.

"Звіт Міненерго свідчить про те, що виробництво та переробка нафти у Сполучених Штатах не постраждали від аномальних холодів, що вразили Техас і Середній Захід. А скорочення запасів відбулося здебільшого через зниження нетто-імпорту більш ніж на 1,4 млн барелів на добу", – наголосив старший аналітик DTN Трой Вінсенс.

Читайте також: Нафтогаз відсудив 1,5 мільярда боргу у газзбуту Фірташа

Інвестори також уважно стежать за підсумками непрямих «ядерних» переговорів Ірану та США, які відновилися цього тижня. Угода між Вашингтоном і Тегераном може скасувати санкції США стосовно іранської нафти та послабити глобальні проблеми з поставками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-