НКРЕКП підвищила мінімальне цінове обмеження на ринку електроенергії

НКРЕКП підвищила мінімальне цінове обмеження на ринку електроенергії

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), підвищила мінімальне цінове обмеження на внутрішньодобовому ринку електроенергії (ВДР) з 105% від ціни на ринку "на добу наперед" (РДН) до 115%.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні комісії 7 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проаналізувавши ситуацію й обговоривши її з НЕК "Укренерго", "Оператором ринку", дійшли до висновків про збільшення мінімальної ціни на ВДР до 15%. Тобто, 105% змінюємо на 115%", - сказав голова регулятора Валерій Тарасюк.

Крім того, ціна на балансуючому ринку зміниться з 5% від ціни на РДН до 5% від граничної ціни на цьому ж ринку.

Тарасюк зауважив, що після встановлення нижнього цінового обмеження на ВДР 4 лютого на ринку електроенергії спостерігається позитивна динаміка, однак НКРЕКП оцінює її як недостатню.

Читайте також: В Україні відсьогодні перевірятимуть обсяги продажів електроенергії на РДН

Як повідомлялося, НКРЕКП 4 лютого встановила тимчасове мінімальне цінове обмеження на внутрішньодобовому ринку електроенергії (ВДР) у розмірі 105% від ціни на ринку "на добу наперед" (РДН). Рішення було прийняте з метою стабілізації ситуації на ринку електроенергії.

Наприкінці січня – на початку лютого 2022 року внаслідок значного профіциту спостерігалося перетікання обсягів електроенергії між сегментами ринку та значне коливання цін. Зокрема, в окремі періоди обсяги продажу на ВДР зрівнювались з обсягами продажу на РДН, що суперечить концепції функціонування ринку електричної енергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-