Зеленський доручив розробити план трансформації продовольчих систем в Україні

Зеленський доручив розробити план трансформації продовольчих систем в Україні

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський доручив уряду у двомісячний термін розробити та затвердити план заходів щодо трансформації продовольчих систем в Україні до 2030 року.

Відповідний указ №41/2022 опублікований на сайті глави держави, повідомляє Укрінформ.

"Кабінету Міністрів України забезпечити у двомісячний строк розроблення за участю провідних вітчизняних і міжнародних експертів та з урахуванням Цілей сталого розвитку України на період до 2030 року, визначених Указом Президента України від 30 вересня 2019 року № 722, та затвердити план заходів щодо трансформації продовольчих систем в Україні на період до 2030 року", - йдеться в документі.

У вказаному плані має бути визначено національні пріоритети трансформації продовольчих систем в Україні на період до 2030 року, в тому числі за такими напрямами, як здорове харчування, дружнє до довкілля виробництво, стійкість до ринкової нестабільності та доступність харчових продуктів для всіх груп населення.

Читайте також: Трансформація продовольчих системукраїнський контекст

Також уряд повинен передбачити запровадження системи моніторингу реалізації національних пріоритетів трансформації продовольчих систем в Україні на період до 2030 року з обов'язковим оприлюдненням результатів такого моніторингу щороку до 1 березня року, який настає за звітним.

В указі зазначається, що його розроблено "з метою сталого економічного розвитку України, забезпечення національних інтересів у сфері продовольчої безпеки та подальшого утвердження нашої держави як одного зі світових лідерів постачання окремих видів сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-