Нафта торгується різноспрямовано: ціна Brent поновила максимум за сім років

Нафта торгується різноспрямовано: ціна Brent поновила максимум за сім років

Укрінформ
Ціни на нафту змінюються різноспрямовано в понеділок, 7 лютого, ф'ючерси на сорт Brent оновили максимум за сім років, піднявшись вище за $93 за барель, тоді як ф'ючерси на WTI знижуються.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля квітневої нафти Brent до 9:15 за київським часом склала $93,31 (+0,04%). Барель березневої нафти WTI торгувався за $91,91 (-0,43%). Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $93,27 і $92,31 відповідно.

Обидва еталонні контракти минулої п'ятниці подорожчали більш ніж на $2/бар., продовживши своє ралі на сьомий тиждень. Локомотивом зростання залишаються побоювання з приводу перебоїв із поставками, спричиненими політичними заворушеннями серед основних світових виробників.

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) та союзники картелю намагаються досягти поставленої мети, незважаючи на тиск з боку основних споживачів з вимогою прискорити видобуток.

Читайте також: Нафта дорожчає через високий попит та снігопади у США

У Сполучених Штатах, де кількість бурових установок зростала рекордні 18 місяців поспіль, видобуток нафти все ще далекий від докризового рівня.

Попит на дистиляти у США протягом кількох місяців випереджає допандемічний рівень через високу активність виробництва та вантажоперевезень.

Підживлюючи побоювання з приводу постачання, напруженість у Східній Європі залишається високою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-