КРРТ повідомив про введення в експлуатацію телемережі МХ7

КРРТ повідомив про введення в експлуатацію телемережі МХ7

Укрінформ
Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) повідомив Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення про запланований запуск загальнонаціональної цифрової телемережі МХ-7. 

Як передає Укрінформ, про це повідомили у Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації.

«Концерн РРТ – оператор загальнонаціональної цифрової телемережі МХ-7 – повідомив Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення про запланований запуск мережі. Зробити це за п'ять місяців до завершення будівництва концерн мав відповідно до п. 4 рішення Нацради №2039 від 5 грудня 2019 року», - йдеться у повідомленні.

Тепер Нацрада має ухвалити рішення про оголошення конкурсу на мовлення в мережі МХ-7, до якого передусім увійдуть державні телекомпанії та Суспільний мовник.

«З метою недопущення кризи неплатежів з боку переможців конкурсу Концерн РРТ пропонує в конкурсних умовах передбачити наявність в учасників попередніх договорів із Концерном із зазначеною вартістю трансляції телевізійної програми у мережі МХ-7» - уточнюють у Держспецзв’язку.

Мовлення відбуватиметься у стандарті DVB-T2 із використанням 158-ми передавачів. Технічні характеристики мультиплексу передбачають розповсюдження 12 телевізійних програм зі стандартною чіткістю SD.

Читайте також: На телевежі у Києві встановлюють перший передавач державного мультиплекса МХ-7

Як повідомляв Укрінформ, уряд у серпні 2021 року затвердив Програму підвищення обороноздатності та безпеки держави в частині матеріально-технічного забезпечення побудови оператором Концерном радіомовлення, радіозв’язку та телебачення загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі MX-7. Для будівництва мережі КРРТ залучив 490 млн грн кредиту під гарантії уряду. Монтаж першого передавача розпочався 20 січня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-