Енергоатом і канадська OCNI підписали меморандум про співпрацю

Енергоатом і канадська OCNI підписали меморандум про співпрацю

Укрінформ
НАЕК "Енергоатом" та Організація канадської ядерної промисловості (OCNI) підписали меморандум про співпрацю у галузі ядерної енергетики.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Енергоатом.

"ДП «НАЕК «Енергоатом» та Організація канадської ядерної промисловості (OCNI) підтвердили своє партнерство підписанням Меморандуму про взаєморозуміння щодо співпраці у галузі ядерної енергетики та супутніх технологій. Документ підписали керівник Енергоатома Петро Котін та президент OCNI Рон Оберт під час церемонії, що відбулася онлайн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що документ окреслює декілька напрямів, у яких компанії-члени OCNI та Енергоатом і його підрозділи можуть співпрацювати разом. Так, у меморандумі йдеться про зняття з експлуатації ядерних установок, медичні ізотопи, виробництво водню за допомогою атомної енергетики та розвиток великих центрів обробки даних на майданчиках АЕС.

Очікується, що меморандум про взаєморозуміння між OCNI та Енергоатомом заохочуватиме співпрацю між канадськими та українськими ядерними дослідницькими інститутами та університетами у сфері ядерних досліджень, розробок та ядерної освіти.

Читайте також: В Енергоатомі розглядають можливість будівництва в Україні малих модульних реакторів

OCNI — це асоціація, що об’єднує більше ніж 240 канадських постачальників для ядерної промисловості, в якій працюють понад 20 тис. висококваліфікованих і спеціалізованих інженерів, технологів і торгівельних представників. Компанії OCNI розробляють реактори, виробляють основне обладнання та компоненти, а також надають інженерні послуги та підтримку атомних електростанцій CANDU в Канаді, а також установок CANDU та легководних реакторів на інших ринках.

OCNI має повноваження надавати підтримку ядерній галузі в Канаді та допомагає своїм компаніям у розвитку міжнародних можливостей і спільних проєктів.

Як повідомлялося, Україна напрацьовує детальний план співпраці з французькою атомною корпорацією Électricité de France (EDF). Енергоатом також тісно співпрацює із американською Westinghouse, зокрема, у питаннях будівництва нових енергоблоків АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-