Марченко не підтримує ініціативу Гетманцева про обмеження до схеми «зарплатних ФОПів»

Марченко не підтримує ініціативу Гетманцева про обмеження до схеми «зарплатних ФОПів»

Укрінформ
Міністр фінансів Сергій Марченко не підтримує ініціативу про обмеження можливості для працевлаштування за схемою "зарплатних ФОПів".

Як передає Укрінформ, про це він сказві в інтерв’ю «Економічній правді», відповідаючи на питання чи підтримує ініціативу народного депутата Данила Гетманцева про боротьбу з так званими зарплатними ФОПами, повідомляє пресслужба Мінфіну.

"Враховуючи чутливість питання ФОПів для суспільного і політичного середовища, я б не чіпав ФОПів. Зараз запроваджуються РРО. Цей процес потрібно продовжити, тому що це чистка системи. Тут питання в походженні товарів, які з’являються в тому чи іншому магазині. Якщо ми хочемо рухатися в правильному напрямку, поступово, без жорстких обмежень, треба запровадити РРО і робити діяльність бізнесу прозорою", - сказав Марченко.

Він зазначив, що потрібно досить обережно підходити до питань, які стосуються середніх суб’єктів господарювання та малого бізнесу.

"Це досить чутлива категорія людей. Будь-яке рішення в цій сфері я б ухвалював з точки зору не тільки розуміння інтересів бюджету або справедливості, а й суспільно-політичних настроїв цієї сфери", - зауважив Марченко.

Читайте також: ФОПи оголосили свою акцію під Радою безстроковою

Як повідомлялось, голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев запропонував обмежити можливості компаній наймати на роботу ФОПів третьої групи. За словами Гетманцева, переведення працівників компанії на роботу через ФОП – пряме ухиляння від оподаткування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-