Уряд включив Адміністрацію річкових портів до переліку одержувачів бюджетних коштів - Шмигаль

Уряд включив Адміністрацію річкових портів до переліку одержувачів бюджетних коштів - Шмигаль

Укрінформ
Уряд включив Адміністрацію річкових портів до переліку одержувачів бюджетних коштів.

Як передає Укрінформ, про це Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі.

"Україна зможе активніше розвивати річкову інфраструктуру. На сьогоднішньому засіданні включили Адміністрацію річкових портів до переліку одержувачів бюджетних коштів, передбачених для подальшого впровадження транспортної стратегії України", - написав він.

За словами Шмигаля, це дасть змогу здійснювати заходи щодо модернізації гідротехнічних, причальних споруд та інші важливі заходи.

Очільник уряду наголосив, що система внутрішнього водного транспорту України має "величезний логістичний потенціал, адже дозволить суттєво зменшити навантаження на дороги й залізницю".

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня набув чинності Закон України "Про внутрішній водний транспорт", що визначає правові, економічні та організаційні засади діяльності внутрішнього водного транспорту.

Читайте також: У Миколаєві посадовця АМПУ підозрюють у вимаганні коштів за проходження суден до порту

Відповідно до закону, держава зобов’язана розвивати та забезпечувати належне функціонування стратегічної інфраструктури, а саме: судноплавних шлюзів, засобів навігаційного обладнання, річкової інформаційної служби, обслуговування фарватеру.

Також в документі передбачене фінансування судноплавних шлюзів, зокрема за рахунок виробників електроенергії та інноваційний підхід у забезпеченні підтримки габаритів суднового ходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-