«Іскра» повністю погасила заборгованість із зарплати - Укроборонпром

«Іскра» повністю погасила заборгованість із зарплати - Укроборонпром

Укрінформ
У Науково-виробничому комплексі «Іскра» повністю погашено заборгованість із виплати заробітної плати. 

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі ДК «Укроборонпром».

Зазначається, що на початку цього року спільними зусиллями Міноборони, концерну та НВК «Іскра» розроблено та впроваджено антикризовий план стосовно ситуації, що склалася на підприємстві. Міністерство та «Іскра» підписали мирову угоду 31 січня 2022 року.

Документ, зокрема, передбачав врегулювання спору, строки поставки продукції за державним контрактом з урахуванням технологічного циклу виробництва, порядок фінансування, а також штрафні санкції в разі порушення підприємством своїх зобов’язань.

У межах реалізації плану працівникам підприємства 1 лютого виплатили заробітну плату.

«На сьогодні заборгованість із виплати заробітної плати на Казенному підприємстві «НВК «Іскра» погашена у повному обсязі», – зазначив директор підприємства Юрій Пащенко.

Читайте також: Укроборонпром перевірить виконання НВК «Іскра» контрактів для Міноборони

НВК «Іскра» є одним із лідерів українського ОПК. Підприємство виготовляє засоби радіоелектронної боротьби, радари кругового огляду, контрбатарейні та багатофункціональні радари, а також виконує низку контрактів в інтересах Збройних сил України. Продукція науково-виробничого комплексу експортується до майже 20 країн світу.

Як повідомлялось, запорізьке НВК "Іскра" порушило строки виконання одного з контрактів з Міноборони, внаслідок чого виникла дебіторська заборгованість у 58 млн грн. Через проблеми з фінансуванням підприємство заборгувало зарплату працівникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-