Україна розпочала фізичний реверс газу з Угорщини

Україна розпочала фізичний реверс газу з Угорщини

Укрінформ
У вівторок, 1 лютого, Україна вперше розпочала фізичний імпорт газу з Угорщини. 

Як передає Укрінформ, про це повідомив генеральний директор ТОВ "Оператор ГТС України" (ОГТСУ) Сергій Макогон у Фейсбуці.

"Сьогодні вперше в історії розпочався фізичний імпорт газу з Угорщини в Україну. Раніше система ГТС могла працювати тільки у напрямку з України до Угорщини. Завдяки проведеним технічним заходам була створена можливість транспортування газу в обох напрямках", - написав Макогон.

Читайте також: Угорщина може прокачати реверсом в Україну 700 мільйонів кубів газу за три місяці

Він зауважив, що угорський напрямок став другим після Словаччини гарантованим маршрутом постачання газу в Україну, зокрема й на випадок відсутності транзиту.

За словами Макогона, відкриття цього напрямку також дає можливість для трейдерів організовувати постачання в Україну скрапленого газу з терміналу у Хорватії.

Читайте також: Оператор ГТС: Імпорт газу з Польщі не впливає на ціни в Європі

Як повідомлялося, раніше Оператор ГТС України (ОГТСУ) домовився з угорським FGSZ про подовження гарантованих потужностей для транспортування природного газу з Угорщини в Україну до 30 вересня 2022 року. Угода між ОГТСУ та FGSZ дозволяє фізично транспортувати до України до 8 млн куб. м природного газу щодоби (2,9 млрд куб. м на рік). Разом із наявними 27 млн куб. м добових потужностей зі Словаччини це збільшує загальний обсяг гарантованих можливостей для імпорту газу в Україну до 35 млн куб. м на добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-