ОАСК відкрив провадження за позовом Плачкова про поновлення його на посаді голови Держатому

ОАСК відкрив провадження за позовом Плачкова про поновлення його на посаді голови Держатому

Укрінформ
Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі за позовом Григорія Плачкова щодо поновлення його на посаді голови Державної інспекції ядерного регулювання та призначив підготовче засідання на 24 лютого.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба суду.

«Окружний адміністративний суд міста Києва прийняв позовну заяву до розгляду та відкрив провадження в адміністративній справі за позовом Григорія Плачкова щодо поновлення його на посаді голови Державної інспекції ядерного регулювання України. ОАСК розглядатиме справу за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання - 24 лютого», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що позивач просить суд визнати протиправним та скасувати розпорядження Кабінету Міністрів, а також наказ Держінспекції про його звільнення.

Читайте також: Держатомрегулювання спростовує звинувачення у діях на користь ДТЕК

У суді нагадують, що Плачков також просить визнати протиправними дії міністра енергетики Германа Галущенка, які полягають у проведенні оцінювання та внесення відповідних пропозицій щодо оцінювання службової діяльності державного службовця, а саме: голови Держатомрегулювання – головного інспектора з питань ядерної та радіаційної безпеки Плачкова на розгляд Кабінету Міністрів, а також визнати протиправним та скасування розпорядження уряду в частині затвердження висновку щодо даного оцінювання.

Як повідомлялося, розпорядженням Кабінету Міністрів від 15 грудня 2021 року Григорія Плачкова звільнено з посади голови Державної інспекції ядерного регулювання у зв’язку з отриманням негативної оцінки за результатами оцінювання службової діяльності у 2021 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-