Держатомрегулювання спростовує звинувачення у діях на користь ДТЕК

Держатомрегулювання спростовує звинувачення у діях на користь ДТЕК

Укрінформ
Державна інспекція ядерного регулювання спростовує звинувачення у діях на користь холдингу ДТЕК, через що у 2020 році затримувалась видача НАЕК «Енергоатом» дозволів на виведення з ремонту енергоблоків Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС).

Про це під час пресконференції в Укрінформі повідомив голова Держатомрегулювання – головний державний інспектор з ядерної та радіаційної безпеки Григорій Плачков.

«Можу це спростувати. У той період, коли державна компанія вийшла з пропозицією про виведення атомних енергоблоків з планово-попереджувальних ремонтів, деякі важливі для безпеки системи не були відремонтовані, не була надана відповідна документація до Держатомрегулювання», - сказав Плачков.

За його словами, через це інспекція не мала права надати окремий письмовий дозвіл на виведення у роботу енергоблоків.

Як повідомлялося, Державне бюро розслідувань порушило справу проти Держатомрегулювання щодо заподіяння Енергоатому економічної шкоди від втраченої вигоди. Підставою стало те, що восени 2020 року інспекція затримувала вихід із ремонтів двох енергоблоків ЗАЕС – Держатомрегулювання звинуватили у зумисності таких дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-