В Україні потрібен механізм справедливого розподілу ПДФО - Мінрегіон

В Україні потрібен механізм справедливого розподілу ПДФО - Мінрегіон

Укрінформ
В Україні необхідно знайти справедливий підхід щодо розподілу податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) між бюджетами громад.

Про це заявив заступник міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода під час форуму «Пріоритети законодавчого порядку денного 2022: децентралізація», передає кореспондент Укрінформу.

"Ми повинні знайти формулу справедливого розподілу ПДФО, тому що те, що сьогодні є, - несправедливий підхід, він нам створює багато проблем, бо маємо зробити так, щоб громади були близькі по своїй спроможності. Але коли всі податки йдуть у місцевий бюджет за місцем реєстрації того чи іншого об'єкта попри те, що працівники працюють в іншій громаді, - це несправедливо", - сказав Негода.

Він наголосив, що урядовці разом з народними депутатами, експертами та представниками місцевого самоврядування мають напрацювати компромісний варіант.

Читайте також: Доходи місцевих бюджетів у 2022 році очікуються на рівні 437 мільярдів

Як повідомлялося, в Україні є кілька концепцій щодо сплати ПДФО. В одних передбачено, що цей податок має сплачуватися лише за місцем реєстрації суб’єктів оподаткування, в інших - що частина ПДФО має сплачуватися за місцем проживання громадянина. Мінрегіон запропонував свій варіант – сплата ПДФО відокремленими підрозділами за місцем фактичного розташування, а не місцем реєстрації центрального офісу, як зараз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-