Доходи місцевих бюджетів у 2022 році очікуються на рівні 437 мільярдів

Доходи місцевих бюджетів у 2022 році очікуються на рівні 437 мільярдів

Укрінформ
Доходи місцевих бюджетів у 2022 році очікуються на рівні 437 млрд грн, що на 87 млрд грн більше, ніж торік.

Про це заступник міністра розвитку громад та територій В'ячеслав Негода сказав на презентації оцінки фінансового управління у 25 громадах, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Якщо говорити про державну підтримку, яка сьогодні зафіксована у державному бюджеті, то на 2022 рік прогнозуємо ми десь близько 437 млрд грн надходжень до місцевих бюджетів. Це на 87 млрд грн більше, ніж минулого року. Це пов'язано зі збільшенням ПДФО на 4%, але й не тільки”, - сказав Негода.

За його словами, у держбюджеті України на 2022 рік закладено понад 131 млрд грн на розвиток територій та розбудову інфраструктури громад. Планується, що ця державна фінансова підтримка піде на регіональний розвиток, на розвиток сільських територій, у тому числі на підтримку сільгоспвиробників, на розвиток у сферах охорони здоров’я, освіти, культури, спортивної та дорожньої інфраструктури (у тому числі на дороги загального користування місцевого значення, а також на вулиці і дороги комунальної власності). Кошти також направлять на розвиток транспортної інфраструктури, на соціальне забезпечення та будівництво житла та на інші напрями розвитку територій.

Читайте також: До бюджету торік надійшли 388 мільярдів від розміщення ОВДП - Данилишин

Звичайно, додав Негода, наповнення бюджетів є процесом складним, але він розраховує на те, що цього року таки вдасться підтвердити таку позитивну динамку щодо виконання місцевих бюджетів, яка прослідковується з минулого року.

Як повідомлялося, заступник міністра розвитку громад та територій раніше наголошував, що у 2022 році на розвиток територій та розбудову інфраструктури громад передбачено рекордну державну підтримку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-