Рада голосуватиме за звільнення голови ФДМУ найближчим часом – Стефанчук

Рада голосуватиме за звільнення голови ФДМУ найближчим часом – Стефанчук

Укрінформ
Верховна Рада найближчим часом проведе голосування з питання звільнення Дмитра Сенниченка з посади голови Фонду державного майна України.

Про це Голова ВР Руслан Стефанчук сказав під час брифінгу, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

Спікер парламенту нагадав, що 27 січня народним депутатам не вдалося звільнити Сенниченка з посади голови Фонду держмайна через технічні несправності системи для голосувань. За словами Стефанчука, чинний парламент не переголосовує ухвалені рішення, тому Сенниченку довелося повторно написати заяву про звільнення, яку вже розглянув Комітет ВР з питань економічного розвитку.

"Є вже відповідне рішення комітету і сформульовано в постанову. Як тільки це питання буде кінцево готове, воно може бути винесено. Воно може бути винесено і завтра, тому що ці (кадрові – ред.) питання не включаються до порядку денного. Як тільки ми будемо бачити справність техніки і 226 голосів у залі, ми це питання обов‘язково вирішимо, тому що є воля обох сторін. Я думаю, що найближчим часом", – підсумував спікер ВР.

Читайте також: Профільний комітет рекомендував Раді звільнити Сенниченка

Як повідомляв Укрінформ, на пленарному засіданні парламенту 27 січня народним депутатам не вдалося звільнити Сенниченка з посади голови Фонду державного майна України. Відповідне кадрове рішення підтримали 223 парламентарії за мінімально необхідних 226. Однак, згідно із заявами представників деяких фракцій, виявилося, що частина голосів не зарахувалася через технічні несправності системи.

Того ж дня Сенниченко написав нову заяву про звільнення. Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку розглянув її та рекомендував парламенту звільнити Сенниченка з посади голови Фонду держмайна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-