За програмою єПідтримка українці за тиждень придбали ліків на 88 мільйонів - Мінекономіки

За програмою єПідтримка українці за тиждень придбали ліків на 88 мільйонів - Мінекономіки

Укрінформ
За програмою єПідтримка українці за тиждень витратили понад 88 млн грн для придбання лікарських засобів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

"За тиждень українці витратили понад 88 млн грн для придбання лікарських засобів за програмою єПідтримка. Можливість придбати ліки за програмою доступна з 24 січня для громадян віком від 60 років. Купити можна будь-які ліки, дозволені для застосування в Україні, як в аптечних закладах, так і в інтернет-аптеках", - ідеться в повідомленні.

Загалом з початку запуску програми на картки українців перераховано 7,35 млрд грн. Майже 2 млрд грн з отриманих коштів громадяни вже витратили.

Так, найпопулярнішими за видами витрат стали: книжкові магазини – 705 млн грн, кінотеатри – 488 млн грн, театри, концерти та розважальні послуги – 249 млн грн, залізничні та авіаційні пасажирські перевезення – 242 млн грн, спорт – 222 млн грн та ліки - 88 млн грн.

Читайте також: «єПідтримка»: українці за два дні купили ліків на понад 6,5 мільйона

Як повідомляв Укрінформ, із 19 грудня в Україні офіційно запрацювала державна програма «єПідтримка», що передбачає виплату 1 тисячі гривень громадянам, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19. Кошти може отримати кожен громадянин України, який досяг 18 років і має в застосунку Дія «зелений» COVID-сертифікат вакцинації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-