Недобросовісна реклама: Верховний Суд підтвердив рішення АМКУ про штраф для «Ідея Банку»

Недобросовісна реклама: Верховний Суд підтвердив рішення АМКУ про штраф для «Ідея Банку»

Укрінформ
Верховний Суд 27 січня 2022 року остаточно підтвердив законність рішення Антимонопольного комітету України оштрафувати АТ «Ідея Банк» за недобросовісну конкуренцію. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Зазначається, що Верховний Суд залишив без змін рішення двох попередніх судових інстанцій.

Раніше АМКУ встановив, що банк поширював на вивісках та друкованих листівках у своїх відділеннях, у пресі, на рекламних бордах, сітілайтах, банерах вздовж ескалаторів Київського метрополітену, у соціальних мережах таку інформацію: «Ідеальна 30» ЩОДНЯ ІДЕАЛЬНИЙ КРЕДИТ ПІД ПОВНИЙ 0%» у період з 01.08.2019 по 31.10.19; «Чорна п’ятниця ЦІНИ НАВПІЛ -50% РОЗПРОДАЖ КРЕДИТІВ» у період з 15.11.2019 – 09.02.2020.

В рамках розслідування АМКУ виявив, що банк не видавав кредити «під повний 0%», відтак вищезазначена інформація вводила споживачів в оману. Крім того, банк не зазначав всі умови надання кредиту поряд із цими твердженнями, хоча це є обов’язковим відповідно до законодавства.

Читайте також: АМКУ розслідує продаж Фірташем компанії у Криму росіянам

За порушення закону «Про захист від недобросовісної конкуренції» комітет оштрафував банк на 4088066 грн. АТ «Ідея Банк» оскаржив це рішення у суді, але під час судового розгляду сплатив штраф. Таким чином, рішення комітету є виконаним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-