Нацбанк підвищив прогноз ціни на газ та нафту у 2022 році

Нацбанк підвищив прогноз ціни на газ та нафту у 2022 році

Укрінформ
Національний банк України підвищив на 2022 рік прогноз середньорічної ціни на природний газ на хабі ТТF у Нідерландах з $475,1/тис. куб. м до $856,3/тис. куб. м, а ціни на нафту марки Brent – з $67,1 до $74,3 за барель.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в інфляційному звіті НБУ за січень.

"Очікується, що ціни на газ залишатимуться на поточному рівні у І кварталі 2022 року. Надалі газ поволі дешевшатиме завдяки вирівнюванню балансу на ринку. Однак попит на газ як більш екологічне паливо та необхідність поповнення запасів утримуватимуть ціни високими протягом 2022 року, а надалі – на рівні вищому допандемічного", - зазначається у звіті.

Як повідомлялося, у грудні ціни на газ почали зростати на тлі відмови Газпрому від бронювання потужностей газопроводу «Ямал – Європа» та відстрочення Німеччиною сертифікації «Північного потоку-2» на середину 2022 року. Наприкінці місяця ціна на газ у Європі перевищила $2150, що стало рекордом.

Читайте також: У Нацбанку припускають корекцію цін на газ для населення до ринкового рівня

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю американському телеканалу CNBC заявив, що президент РФ Володимир Путін від початку штучної енергетичної кризи шантажував Євросоюз, натякаючи, що саме сертифікація Nord Stream 2 дозволить повернути ціни на газ до колишнього рівня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-