Кулеба закликав данський бізнес інвестувати в Україну

Кулеба закликав данський бізнес інвестувати в Україну

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запевнив данський бізнес, що сьогодні немає приводів для скорочення або згортання інвестиційних проєктів в Україні, оскільки безпекова ситуація залишається контрольованою.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу МЗС, про це Кулеба заявив на зустрічі з членами Конфедерації данської промисловості.

«Дмитро Кулеба детально поінформував данський бізнес про втілення в Україні низки важливих реформ та позитивну динаміку економічних показників. Він запевнив, що на сьогодні немає приводів для скорочення або згортання інвестиційних проєктів в нашій державі, оскільки безпекова ситуація залишається контрольованою», – йдеться у повідомленні.

Міністр відзначив істотне зростання двостороннього товарообігу України та Данії протягом попередніх років попри негативні наслідки пандемії.

Глава МЗС України привітав наміри данських інвесторів нарощувати інвестиції в економіку України, що сприятиме зміцненню економічної та фінансової стабільності в нашій державі.

У цьому контексті він навів приклад рішення данського виробника дизайнерських меблів Hjort Knudsen побудувати поблизу Рівного сучасне підприємство з виробництва дизайнерських меблів загальною вартістю у понад 12 млн євро. Цей проєкт дозволить створити близько 1000 нових робочих місць.

Кулеба презентував великі інвестиційні можливості України, зокрема у сферах інфраструктури, суднобудування, харчової промисловості, сільського господарства, ІТ-послуг, відновлюваної енергетики, енергоефективності та аерокосмічної промисловості.

Міністр запросив данські ІТ-компанії взяти участь в Diia Summit 8 лютого в Києві для ознайомлення із можливостями нових електронних послуг і спеціального правового режиму для ІТ-індустрії, які створює «Дія.City».

Читайте також: Венедіктова обговорила з єврокомісаром створення сприятливого інвестклімату в Україні

Як поінформували в МЗС, Конфедерація данської промисловості є найвпливовішою бізнес-асоціацією Данії. Об'єднання представляє інтереси понад 19 тис. середніх та великих данських компаній.

Серед інших, у зустрічі взяли участь керівники таких міжнародних данських компаній як A.P. Moller Maersk (контейнерні перевезення), Vestas (виробництво вітрових турбін), Novo-Nordisk (фармацевтика).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-