Газпром створив компанію для німецької ділянки Nord Stream 2

Газпром створив компанію для німецької ділянки Nord Stream 2

Укрінформ
Компанія Nord Stream 2 AG заснувала німецьку дочірню структуру Gas for Europe GmbH.

Про це повідомляє DW із посиланням на оператора проєкту, передає Укрінформ.

Зазначається, що нова компанія стане власником та оператором 54-кілометрової ділянки газопроводу "Північний потік-2", розташованої в німецьких територіальних водах, та майданчика берегових об'єктів у місті Лубміні як незалежний оператор транспортної системи відповідно до закону про енергетичне господарство ФРН.

Головний офіс компанії Gas for Europe GmbH розташований у Шверіні.

Як повідомлялось, Nord Stream AG подала заявку на сертифікацію газогону "Північний потік-2" до Федерального мережевого агентства ФРН 6 вересня 2021 року.

Читайте також: Продовження проєкту «Північний потік-2» нині є «схожим на зраду» – радник голови Нафтогазу

Проте в листопаді регулятор оголосив, що призупиняє процедуру через невідповідність юридичним нормам європейського газового законодавства (анбандлінг). Операційна компанія Nord Stream AG, штаб-квартира якої розташований у Швейцарії, мала створити компанію у ФРН, щоб розділити функції.

Регулятор зазначав, що процес сертифікації залишатиметься призупиненим, доки не буде завершено передачу основних активів і людських ресурсів дочірньому підприємству, а Федеральне мережеве агентство зможе перевірити повноту поданих документів дочірньої компанії як нового заявника.

Читайте також: Молдовагаз повністю виплатила Газпрому авансовий платіж за січень

Будівництво "Північного потоку-2" завершили на початку вересня. Газопровід побудовано з РФ до Німеччини в обхід України дном Балтійського моря. Єдиним акціонером проєкту є Газпром.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-