Україна та Світовий банк завершили Другий проєкт із покращення доріг на $450 мільйонів

Україна та Світовий банк завершили Другий проєкт із покращення доріг на $450 мільйонів

Укрінформ
Україна та Світовий банк успішно завершили Другий проєкт із покращення автомобільних доріг на 450 млн доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

"У рамках виконання угоди з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) в Україні реалізовано «Другий проєкт покращення автомобільних доріг та безпеки руху». Наприкінці грудня 2021 року МБРР здійснив останній платіж у рамках зазначеного проєкту. Загальна сума цього кредиту від МБРР становить 450 млн дол. США", - йдеться в повідомленні.

У Мінфіні нагадали, що проєкт розпочався ще у 2012 році і відіграв важливу роль у розбудові мережі швидкісних автомобільних доріг України. Він став одним із найбільших проєктів у кредитному портфелі банку.

Завдяки кредиту від Світового банку реконструйовано 108 км автомобільної дороги М-03 за маршрутом Київ – Полтава – Харків. Зокрема, проведено будівельні роботи з реконструкції та зміцнення існуючої дороги, розширення деяких ділянок з двох до чотирьох смуг та будівництво трьох обхідних доріг навколо населених пунктів.

Окрім того, на ділянці Лубни – Полтава автодорогу доведено до категорії швидкісного шосе. У цьому напрямку збудовано три нових об’їзди населених пунктів, включно із Південно-західним об’їздом Полтави.

Читайте також: В Укравтодорі кажуть, що повністю добудують запорізький міст до кінця року

Завдяки виведенню траси за межі населених пунктів максимально дозволена швидкість руху на всій ділянці зросла до 110 км/год, нагадали в міністерстві.

«Завдяки цьому проєкту поїздки з Києва до Полтави, Харкова, Дніпра, Запоріжжя, Донецької і Луганської областей стануть більш безпечними, комфортними та швидшими. Ми плануємо і в подальшому співпрацювати зі Світовим банком в цьому напрямі, створюючи ще більше якісних та швидкісних доріг», – прокоментував заступник міністра фінансів Олександр Кава.

Як повідомляв Укрінформ, у 2022 році на будівництво та утримання доріг державного та місцевого значення, а також на модернізацію залізниці, аеропортів і річкового транспорту буде спрямовано 141,8 млрд грн

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-