В Укравтодорі кажуть, що повністю добудують запорізький міст до кінця року

В Укравтодорі кажуть, що повністю добудують запорізький міст до кінця року

Укрінформ
Підрядна компанія має завершити будівництво низової частини вантового мосту і всієї магістралі до кінця 2022 року.

Про це журналістам сказав перший заступник голови Укравтодору Андрій Івко, передає Укрінформ.

"Ми відкрили рух вантовим мостом - це дало змогу з'єднати острів Хортиця і центр Запоріжжя. Тож маю надію, що транспортний колапс буде вирішений. Але проєкт ще не закінчено. Маємо виконати проєкт у 2022 році. Нам залишилось запустити рух балковим мостом по низовій частині. Роботи вже практично виконані, коли будуть ліпші погодні умови, ми закінчимо і введемо в експлуатацію цю ділянку. Це буде у квітні. Низова частина вантового мосту - всі секції вже змонтовано. Залишилось зробити гідроізоляцію, укласти асфальт, ванти змонтувати, бар'єрне та перильне огородження і вже можна буде запускати рух. В цьому році все виконаємо. Люди зможуть повністю користуватись автотранспортною магістраллю наприкінці цього року", - сказав він.

Читайте також: В Укравтодорі пояснили, як вдалося знизити порушення норм вагового контролю у 30 разів

Щодо вартості будівництва флагмана програми "Велике будівництво", то в Укравтодорі кажуть, що вона буде точно не більше ніж 11,9 млрд гривень.

"Не більше ніж 11,9 млрд гривень. Остаточно будемо знати влітку. Це точно буде менше ніж 11,9 млрд гривень. На цей рік заплановано 1,5 млрд гривень же заплановано", - додав Івко.

Як раніше повідомлялось, 22 січня у Запоріжжі Президент України Володимир Зеленський відкрив першу частину найбільшого вантового мосту в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-