Приватизація ОГХК може відбутися вже навесні - Сенниченко

Приватизація ОГХК може відбутися вже навесні - Сенниченко

Укрінформ
Фонд державного майна спільно з урядом проводить консультації стосовно підходів до продажу АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», тому приватизаційні торги можуть відбутися не раніше весни.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю для Mind.UA сказав голова Фонду держмайна України Дмитро Сeнниченко.

"Ще не призначено (дату приватизації ОГХК - ред.). Наразі проводимо консультації з урядом, прем’єром. У нас є три варіанти: виставити ще раз як є, отримати оцінку запасів за міжнародними стандартами (система JORC), але це коштує $500 000 і треба чекати близько шести місяців, зменшити стартову ціну (наскільки – визначатиме радник) і виставити ще раз на торги", - сказав Сенниченко.

За його словами, якщо зараз буде ухвалене рішення, за яким сценарієм іти – близько місяця піде на адміністративно-процедурні рішення. Потім аукціонна комісія призначить дату приватизації, але не менш як за два місяці до самих торгів. Тобто, нові торги можуть бути вже навесні.

"Якщо буде обрано сценарій на пониження ціни – тоді це осінь. Та я думаю, що найправильніший варіант – чим швидше, тим краще, бо стан активів із часом, на жаль, не поліпшується", - зазначив очільник Фонду.

Як повідомляв Укрінформ, Кабмін у серпні 2016 року включив АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" до переліку компаній, що підлягають приватизації. Аукціон з приватизації неодноразово переносили. Так, 31 серпня 2021 року аукціон перенесли через наявність лише одного учасника.

Читайте також: ФДМУ запрошує інвесторів взяти участь в аукціоні з приватизації «ОГХК»

Після цього Фонд держмайна визначив нову дату приватизації ОГХК - 29 жовтня. У жовтні ФДМУ вирішив перенести аукціон з приватизації компанії на 20 грудня, однак і в грудні аукціон не відбувся.

У Фонді держмайна передбачають, що ціна на ОГХК під час торгів істотно не зміниться від стартової, яка з огляду на різні фактори становить 3,7 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-