Зарплатна заборгованість перед шахтарями становить 1,45 мільярда - Волинець

Зарплатна заборгованість перед шахтарями становить 1,45 мільярда - Волинець

Укрінформ
На державних шахтах вугільної промисловості України заборгованість із заробітних плат сягнула показника у 1,45 млрд грн.

Про це в кулуарах Верховної Ради кореспонденту Укрінформу розповів народний депутат, голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець

«На сьогодні на 38-ми державних шахтах підприємств вугільної промисловості заборгованість із заробітної плати становить 1,45 млрд грн. А на 1 лютого при нарахуванні місячного фонду за січень поточного року заборгованість вже складе 2,15 млрд грн», - розповів депутат.

Він уточнив, що наразі ситуація із виплатами заробітної плати шахтарям потребує негайного вирішення, адже через відсутність зарплат люди подекуди не мають змоги оплатити комунальні платежі і в результаті – залишаються без світла та газу.

«Не вжиті всі необхідні заходи задля того, щоб своєчасно платити зарплати. Люди мають кредити, не можуть розраховуватись за комунальні платежі - їм відключають світло, газ та нараховують пеню. Зробили людей заручникам ситуації і тих обставин, які через це виникли», - додав Волинець.

Читайте також: Трансформація вугільних регіонів має базуватися на соціально прийнятних підходах - Мінрегіон

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2021 року Верховна Рада ухвалила закон, який пропонує продовжити ще на два роки дію мораторію на банкрутство державних вугледобувних шахт, термін якого спливає 1 січня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-