НБУ та ПРООН співпрацюватимуть у сфері розробки стандартів сталого фінансування

НБУ та ПРООН співпрацюватимуть у сфері розробки стандартів сталого фінансування

Укрінформ
Національний банк спільно з ПРООН підписали Меморандум про взаєморозуміння для співпраці у сфері розробки стандартів сталого фінансування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Національний банк України та Програма розвитку ООН (ПРООН) в Україні підписали сьогодні Меморандум про взаєморозуміння для співпраці у сфері розробки стандартів сталого фінансування та в застосуванні екологічних, соціальних та управлінських підходів (ESG) у фінансовому секторі", - йдеться в повідомленні.

Сторони здійснюватимуть спільні заходи для забезпечення більш сталого, інклюзивного та «зеленого» економічного розвитку з метою підвищення стійкості фінансової системи України до екологічних, соціальних та управлінських ризиків.

«Національний банк України активно працює в напрямі просування сталого фінансування відповідно до глобальної концепції сталого розвитку та євроінтеграційного вектора політики нашої держави», – сказав голова НБУ Кирило Шевченко.

Він також зазначив, що фахівці Національного банку вже отримують кваліфіковану консультативну допомогу від ПРООН щодо розроблення стандартів стосовно розкриття фінансовими небанківськими установами інформації про екологічні, соціальні та управлінські ризики.

Відповідно до меморандуму сторони співпрацюватимуть з метою організації корпоративного управління, повʼязаного із запровадженням принципів ESG, розроблення стандартів сталого фінансування та поліпшення управління екологічними та соціальними ризиками у фінансових і небанківських фінансових установах.

Читайте також: Законопроєкт про створення спеціалізованого фінансового суду вже напрацьований - Шевченко

Співпраця між ПРООН та Національним банком сприятиме реалізації порядку денного на період до 2030 року в Україні, посиленню ефективності та залученню фінансового сектору до сталого розвитку України за допомогою нерегулятивних механізмів, а також підтримці активного діалогу між державним та приватним фінансовими секторами щодо фінансування цілей сталого розвитку з метою кращої узгодженості політики, стратегій та інвестиційних потоків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-