На порталі Дія.Бізнес запрацював новий сервіс аналітики стану українського бізнесу

На порталі Дія.Бізнес запрацював новий сервіс аналітики стану українського бізнесу

Укрінформ
На національному порталі з розвитку підприємництва Дія.Бізнес запрацював новий сервіс, який на основі відкритих даних аналізує стан українського бізнесу.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Міністерства цифрової трансформації.

«На національному порталі з розвитку підприємництва Дія.Бізнес тепер є аналітика стану українського бізнесу. Новий сервіс — це інструмент для аналізу стану українського бізнесу на основі відкритих даних», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на сьогодні працюють два модулі сервісу — аналітика щодо кількості юридичних осіб і ФОП, а також кількості державних перевірок бізнесу за різними параметрами. Мета інструменту – допомога в ухваленні ефективних рішень у сфері підприємництва.

У міністерстві зауважили, що сервіс сприятиме також створенню нових програм стосовно підтримки підприємців, а також допоможе оперативно аналізувати стан розвитку підприємництва, зокрема в різних розрізах (секторальному, регіональному тощо). Сервіс поки що тестується.

«Надалі планується опублікування модулів з аналітикою про експорт/імпорт товарів, робіт та послуг, податки, фінансовий стан бізнесу, кредитування, ліцензування, публічні закупівлі та інші сфери діяльності малого й середнього підприємництва», - додали в Мінцифри.

Аналітика стану українського бізнесу — один із проєктів учасників менторської програми для державних службовців зі створення проєктів на основі відкритих даних — Open Data Mastermind.

Читайте також: На порталі «Дія.Бізнес» з’явиться аналітика стану українського бізнесу

Програма реалізовувалася проєктом USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» спільно з Міністерством цифрової трансформації України. Партнер програми — 1991 Open Data Incubator.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні запущено сервіс, який допомагає пацієнтам отримати медикаменти за урядовою програмою «Доступні ліки».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-