Мін’юст США подав новий позов проти колишніх власників ПриватБанку

Мін’юст США подав новий позов проти колишніх власників ПриватБанку

Укрінформ
Міністерство юстиції США подало позов до окружного суду південного округу Флориди щодо конфіскації понад 6 млн доларів у справі стосовно виведення коштів із рахунків ПриватБанку його колишніми власниками Ігорем Коломойським та Геннадієм Боголюбовим.

Про це повідомляється на сайті відомства, передає Укрінформ. 

Йдеться про кошти, отримані від продажу комерційної нерухомості в Далласі, штат Техас.

У позові стверджується, що низка компаній групи Optima використовували прибутки CompuCom Campus на утримання бізнес-центру Stemmons Towers, який у 2019 році продали спеціально створеній компанії 87STE LLC Optima Ventures.

Зазначається, що компанія 87STE LLC, що належить групі Optima Ventures, отримала понад $6 млн основного капіталу та відсотків від цієї угоди.

Уряд США просить суд анулювати цей контракт, що передбачає право на отримання відповідних платежів та пов’язаної з ним угоди купівлі-продажу. У Мін'юсті вважають, що ця нерухомість утримувалася на кошти, незаконно виведені колишніми акціонерами ПриватБанку до його націоналізації.

Читайте також: Коломойського запросили на кіпрський суд у справі ПриватБанку - ЗМІ

У серпні 2020 року США подали два позови про конфіскацію комерційної нерухомості Коломойського і Боголюбова у Далласі, штат Техас, та у Луїсвіллі, штат Кентуккі. У грудні 2020 року був поданий третій позов про конфіскацію нерухомості в Клівленді, штат Огайо. 

Як повідомляв Укрінформ, уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію Нацбанку та колишніх акціонерів ПриватБанку (найбільші – бізнесмени Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов), вирішив націоналізувати найбільший на українському ринку банк. Для того щоб врятувати його, держава здійснила докапіталізацію більш ніж на 155 млрд грн. Згодом ексвласники назвали націоналізацію банку незаконною, з приводу чого тривають судові провадження в Україні та у закордонних юрисдикціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-