Коломойського запросили на кіпрський суд у справі ПриватБанку - ЗМІ

Коломойського запросили на кіпрський суд у справі ПриватБанку - ЗМІ

Укрінформ
Окружний суд Лімасола (Кіпр) запросив Ігоря Коломойського до розгляду позову ПриватБанку на $5,5 млрд. 

Як передає Укрінформ з посиланням на Інтерфакс, відповідне оголошення в газеті «Голос України» опублікували адвокати банку.

"Згідно з наказом суду від 15 червня 2021 року, якщо повідомлення про участь у справі не буде подано протягом 30 днів з моменту публікації цього повідомлення, розгляд справи відбуватиметься за відсутності відповідача 1 (Ігоря Коломойського – ІФ)", – йдеться в оголошенні.

Зазначається, що 3 квітня 2020 року ПриватБанк подав новий позов до кіпрських судів, зокрема до Окружного суду Лімасола, вимагаючи відшкодування збитків у розмірі $5,5 млрд щодо схем, які несуть ознаки шахрайства і відмивання грошей і були здійснені, за твердженням банку, колишніми акціонерами Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим, експершим заступником голови правління Тимуром Новіковим і двома кіпрськими компаніями: PrimeCap (Cyprus) Limited і Duxton Holdings Limited.

Після цього позову загальна сума претензій, заявлена ПриватБанком проти Коломойського і Боголюбова в Англії, на Кіпрі, в США та Ізраїлі, перевищила $ 10 млрд.

Як повідомляв Укрінформ, уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію Нацбанку і колишніх акціонерів ПриватБанку (найбільші – бізнесмени Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов), вирішив націоналізувати найбільший на українському ринку банк. Для того, щоб врятувати його, держава здійснила докапіталізацію більш ніж на 155 млрд грн. Згодом ексвласники назвали націоналізацію банку незаконною, с приводу чого тривають судові суперечки в Україні і в закордонних юрисдикціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-