У Львові планують створити сервісний центр з обслуговування цивільних літаків - Гусєв

У Львові планують створити сервісний центр з обслуговування цивільних літаків - Гусєв

Фото
Укрінформ
На Львівському державному авіаційно-ремонтному заводі, який входить до складу ДП "Укроборонпром", планують створити сервісний центр з обслуговування цивільних літаків.

Про це під час брифінгу повідомив генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Конкретно по Львівському державному авіаційно-ремонтному заводі, який входить до складу Укроборонпрому, є проєкт для створення сервісного центру з обслуговування цивільних літаків. Ми це будемо пропонували в Міністерстві інфраструктури України в рамках створення українського національного перевізника, який створюється за дорученням Президента України. І ми уклали з міністерством відповідний меморандум про те, що ліктаки “Антонов” стануть частиною цього перевізника. Тому дуже зацікавлені, щоб потужності львівського заводу використовувалися в обслуговуванні державної авіакомпанії”, - зазначив Гусєв.

За його словами, Укроборонпром наразі тісно співпрацює з Міністерством оборони і Збройними силами України і бачить потреби армії не на рік, як це традиційно було в рамках державного замовлення, а на три роки, що й передбачає новий закон “Про оборонні закупівлі”.

“Зараз ми аналізуємо можливості наших підприємств задля модернізації і введення інновацій. Ми проводимо переговори з міжнародними компаніями і укладаємо договори про співробітництво, щоб спільно рухатися до залучення нових технологій, створення нових виробничих потужностей для ЗСУ і для ринку озброєння”, - додав гендиректор Укроборонпрому.

Укроборонпром необхідно модернізувати — Гусєв

Він анонсував, що одним із таких партнерських проєктів стане створення заводу з виготовлення патронів, про який вже неодноразово зазначав міський голова Львова Андрій Садовий.

“В січні наша технічна група відвідала Канаду і зараз ми чекаємо звіту щодо реалізації цього спільного проєкту. Але 100% сказати, що це буде Львів, я поки не можу”, - повідомив Гусєв.

На сьогоднішній день Львівський державний авіаційно-ремонтний завод – провідне конкурентоспроможне підприємство з ремонту літаків типу “МіГ”. Підприємство виконує ремонт літаків МіГ-21, МіГ-23, МіГ-27 та МіГ-29 усіх модифікацій.

Читайте також: Гусєв розповів, що потрібно зробити в Укроборонпромі для виробництва безпілотних систем

Як повідомляв Укрінформ, надходження від зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД) підприємств-учасників ДК "Укроборонпром" у 2021 році становлять 1 млрд 108,2 млн дол., що на 127,6 млн дол. перевищує показник 2020-го.

Державний концерн "Укроборонпром" є стратегічним виробником озброєння та військової техніки в Україні. Концерн об’єднує державні унітарні підприємства, у тому числі казенні підприємства, у стратегічних галузях оборонної промисловості держави, у роботі на яких задіяно близько 67 000 висококваліфікованих працівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-