В Офісі Президента планують програму доступних кредитів для сектору машинобудування

В Офісі Президента планують програму доступних кредитів для сектору машинобудування

Укрінформ
В Офісі Президента планують запустити подібну програму "Доступні кредити 5-7-9%" для сектору машинобудування.

Про це на форумі «2022 – час кредитувати» повідомив заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні для малого та середнього бізнесу активно працює програма "Доступних кредитів 5-7-9%", яка показала свою ефективність для економіки, підприємств та робочих місць. Тому ми плануємо запустити аналогічну програму для кластеру машинобудування", - сказав Шурма.

Він також зазначив, що пріоритетним напрямом для держави лишається розвиток іпотеки. Тому основною метою є збільшити в десятки разів обсяги іпотечного кредитування.

Шурма також зазначив, що планується масштабне перезавантаження Укрфінжитла як одного з головних драйверів іпотечного кредитування.

Читайте також: За програмою «Доступна іпотека» ухвалили кредитів на 1,07 мільярда – Мінфін

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 21 жовтня 2021 р. ухвалив постанову №1106, яка передбачає залучення більшої кількості учасників до державних програм «Доступні кредити 5-7-9%» та «Доступна іпотека 7%». Постановою запроваджено державну програму фінансового лізингу для суб’єктів мікро-, малого та середнього підприємництва.

Урядова програма «Доступні кредити 5-7-9%» стартувала 1 лютого 2020 р. Надання однієї з трьох можливих ставок за кредитом у межах цієї програми залежить від розміру бізнесу позичальника та терміну його діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-