Спецрежим у прифронтових областях передбачає підтримку місцевих виробників – Верещук

Спецрежим у прифронтових областях передбачає підтримку місцевих виробників – Верещук

Укрінформ
Спецрежим господарської діяльності на території пріоритетного розвитку в Донецькій та Луганській областях передбачає підтримку місцевих виробників, які створюють робочі місця та сплачують податки до місцевих бюджетів.

Як передає Укрінформ, про це у Краматорську заявила віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, повідомила у Фейсбуці Донецька облдержадміністрація.

«Звісно, спеціальний режим передбачає підтримку, в першу чергу, великих виробників, які створюють робочі місця та сплачують податки до місцевих бюджетів. Проте це не скасовує того, що новими правилами зможуть скористатись і ФОПи. Головною вимогою стане створення нових і збереження існуючих робочих місць для розвитку людського потенціалу в районах, які постраждали внаслідок бойових дій, зокрема у 18 військово-цивільних адміністраціях поблизу лінії розмежування», - наголосила Верещук на зустрічі увечері 20 січня з представниками бізнесу регіону, презентуючи законопроєкт «Про запровадження спеціального режиму господарської діяльності на території пріоритетного розвитку в Донецькій та Луганській областях».

Вона пояснила учасникам зустрічі основні позиції цього законопроєкту, зареєстрованого у Верховній Раді наприкінці минулого року. Міністр розповіла, що цей документ передбачає формування цілої низки інновацій, зокрема, Фонду консорціумного фінансування, страхування воєнно-політичних ризиків для бізнесу, створення територій пріоритетного розвитку та активізації програм навчання і перепідготовки населення.

Очільниця Мінреінтеграції зазначила, що ознайомилась з багатьма проблемами регіону, які «інколи унікальні, деколи стосуються усієї держави». Вона запевнила, що уряд та Президент Володимир Зеленський працюють над тим, аби всі підприємці мали рівні умови розвитку.

«Впевнена, що зміни, які зараз відбуваються у державі, стануть позитивним рушієм для економіки. Зазначу, що питання визначення резидентів зони пріоритетного розвитку розглядатиме спеціальний прозорий орган, який унеможливить махінації й корупцію з боку службовців», - підкреслила Верещук.

Читайте також: Для абітурієнтів з окупованих територій діятимуть квоти – Верещук

В ОДА повідомили, що під час заходу також вдалося обговорити ключові можливості та озвучити пропозиції розвитку бізнесу й економічного потенціалу Донеччини в межах упровадження стратегії розвитку регіону.

Так, перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Мороз заявив, що кредитні програми показали свою неефективність у реаліях Донецької області.

«Для багатьох підприємців досі обмежено доступ до кредитів навіть у державних банках. Тому запровадження нової стратегії дозволить вирішити значну кількість проблемних питань та дасть змогу нашим підприємцям будувати конкурентоспроможний бізнес, який стане рушієм позитивних змін», - акцентував посадовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-