Суд залишив у силі рішення про стягнення на користь ОГХК $13,8 мільйона

Суд залишив у силі рішення про стягнення на користь ОГХК $13,8 мільйона

Укрінформ
Київський апеляційний суд залишив у силі три рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду (МКАС) щодо стягнення на користь АТ «Об`єднана гірничо-хімічна компанія» 13,8 млн дол. боргів з компанії Bollwerk.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у пресслужбі ОГХК.

«Київський апеляційний суд залишив у силі три рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України щодо стягнення на користь АТ «ОГХК» з компанії Bollwerk Finanzierungs-und Industriemanagement AG (Республіка Австрія) боргів за отриману продукцію на загальну суму в 13 866 292 долари США», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ще у 2019 році були укладені зовнішньоекономічні контракти на постачання титановмісної сировини виробництва АТ «ОГХК» для компанії Bollwerk. Оплата за отриману продукцію мала надійти на рахунки у 2020 році, але підприємство її не отримало.

Наприкінці 2020 року ОГХК почала процес стягнення боргів через Міжнародний комерційний арбітражний суд. В результаті МКАС зобов’язав стягнути з Bollwerk за трьома контрактами 13,8 млн дол.

Восени минулого року Bollwerk звернулась до Київського апеляційного суду із заявами щодо скасування вказаних рішень МКАС про стягнення заборгованостей. За результатами розгляду справ Київський апеляційний суд не знайшов підстав для скасування рішень МКАС та відмовив Bollwerk у задоволенні заяв.

Читайте також: Лише приватизація може врятувати ОГКХ від «рабства» корупції – депутат

Як повідомляв Укрінформ, ОГХК була утворена у 2014 році шляхом об’єднання потужностей Вільногірського гірничо-металургійного комбінату у Дніпропетровській області та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату у Житомирській області. У серпні 2016 року Каібнет Міністрів відніс ОГХК до списку компаній, що підлягають приватизації, але з того часу компанію не було приватизовано через переноси аукціонів.

АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» у 2021 році збільшило дохід від реалізації продукції на 47% порівняно із 2020 роком, до 4,59 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-